MEĐUNARODNI PROJEKT : NAŠA MALA KNJIŽNICA 2020./2021.

CILJEVI PROJEKTA:

 • POTICANJE KRITIČKOG ČITANJA
 • MEĐUNARODNA SURADNJA
 • KVALITETNI ZADACI VEZANI UZ KNJIGE
 • KREATIVNE KNJIŽICE ZA DJECU
 • SURADNJA ODGOJITELJA, KNJIŽNIČARA, RODITELJA, UČENIKA
 • UKLJUČIVANJE RODITELJA U VRTIĆKU ZAJEDNICU

AKTIVNOSTI:

 • razmjena knjižnog junaka
 • najčitateljskiji kutić
 • likovni i literarni natječaji
 • nagradni natječaj itd.

Više o projektu možete saznati na stranici: www.nasamalaknjiznica.org

 

PROJEKT NAŠA MALA KNJIŽNICA – SOVICE

PREDŠKOLSKA SKUPINA SOVICE – Vera je među knjigama zaspala

 

PROJEKT: VRTIĆ ZA SVE!

Projekt Vrtić za sve (kodni broj UP.02.2.2.16.0018)
u sklopu poziva Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Nositelj projekta: Grad Mursko Središće

Partner na projektu:

 • Općina Mala Subotica
 • Dječji vrtić “Potočnica” Mala Subotica

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

“Pridružite nam se u stvaranju svijeta u kojem je svakom djetetu ostvareno njegovo pravo na obrazovanje.”

“Samo zajedno možemo ostvariti važne promjene za djecu!”

Humanitarno – edukativni program Ureda UNICEF-a za Hrvatsku dio je globalne inicijative za obrazovanje najranjivije djece Afrike i Azije. U Hrvatskoj se program Škole za Afriku provodi dvanaestu godinu zaredom, kroz suradnju odgojitelja, nastavnika, stručnih suradnika, ravnatelja te djece, mladih i roditelja iz više od 800 vrtića, osnovnih i srednjih škola širom zemlje te Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Hrvatska se 2017. godine pridružila zemljama koje podržavaju inicijativu “Škole za Aziju” pa sada i mi u Hrvatskoj pružamo podršku obrazovanju djece na azijskom kontinentu. Kroz ovu inicijativu škole i vrtići udružuju snage s UNICEF-om kako bismo zajedno osigurali sredstva potrebna za obrazovanje i bolju budućnost djece u Bangladešu. Zadaća programa “Škole za Aziju” jest osigurati sredstva i zagovarati sustavne promjene kako bi djeca ne samo krenula u školu veći ostala u njoj do završetka obrazovanja. I u ovu inicijativu uključen je naš vrtić.

Zahvaljujući sudjelovanju ljudi iz cijelog svijeta u programu Škole za Afriku, od njegova je početka do danas više od 30 milijuna djece dobilo priliku obrazovati se.

Dio tog postignuća i ove ćemo godine biti naš vrtić, što nas osobito raduje.

 

PROJEKT – UNIMER – PAPIR NIJE SMEĆE

I ove godine  naš vrtić Potočnica  uključeni je u tradicionalnu akciju prikupljanja starog papira za osnovne škole i dječje vrtiće u Međimurskoj županiji.

“Podignimo svijest za čisti okoliš. Čuvajmo bogatstvo prirode!”

Na taj način educiramo naše najmlađe o važnosti zaštite okoliša i odgajamo ekološki osviještene osobe.

Molimo roditelje da i dalje donose otpadni papir i karton u naš kontenjer da sakupimo što više kilograma otpadnog papira i da osvojimo vrijedne nagrade.

 

VREĆICA PRIČALICA – SURADNJA S KNJIŽNICOM “NIKOLA ZRINSKI” ČAKOVEC

vrećica

ŠTO JE “VREĆICA PRIČALICA”? U putujućoj “Vrećici pričalici” se nalaze: brošura s informacijama o programu “Vrećica pričalica” i preporučenim sadržajima vezanim uz čitanje i roditeljstvo. Tu su 4 slikovnice za djecu i 2 knjige za roditelje koje govore o odgoju djece. Slikovnice i knjige o roditeljstvu su odabrane prema kvaliteti ilustracije, teksta, jezika i opreme, a preporučene su od strane Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. U “Vrećici” se nalazi i knjižica dojmova u koju roditelji i djeca bilježe svoje čitateljske dojmove koje mogu popratiti crtežom ili fotografijom.  Predstavljen je i način provođenja programa te predviđeno trajanje: svaka dva tjedna “Vrećica” putuje u novu obitelj na zajedničko čitanje, a svoje čitateljske dojmove roditelji i djeca bilježe u knjižicu dojmova, koja nam daje povratnu informaciju o njihovim iskustvima vezanim uz zajedničko druženje s knjigom.