OBAVIJEST ZA RODITELJE O OTVARANJU VRTIĆA 11. SVIBNJA 2020.

DJEČJI VRTIĆ POTOČNICA

GLAVNA 55A

40321 MALA SUBOTICA

 

KLASA:601-01/20-01-01

URBROJ:2109-93/20-01-17

Mala Subotica, 7.5.2020.

 

OBAVIJEST ZA RODITELJE O OTVARANJU VRTIĆA 11.svibnja 2020.

Poštovani roditelji,

Molimo vas da pročitate preporuke MZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u jaslice/vrtić mogu doći djeca u slučajevima kada:

 

1) su oba roditelja djeteta zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

 2) dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja) 

3) niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja) 

4) niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19 5) dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade 

 

 •  U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji namjeravaju voditi dijete u vrtić, oba roditelja moraju potpisati IZJAVU kojom jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo dolaziti u ustanovu.
 •  Izjavu je potrebno poslati na e-mail adresu: potocnica51@gmail.com ili dostaviti u sandučić kod ulaza u vrtić najkasnije do 8.5.2020. te pratiti objave na web stranici vrtića gdje ćemo vas obavijestiti o načinu organizacije rada koja će, sukladno broju djece i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo zasigurno izgledati nešto drugačije kao što je bila do sada. 

 

RODITELJI KOJI ĆE DOVODITI DJECU MORAJU SE PRIDRŽAVATI SLJEDEĆIH UPUTA: 

Pratnja djece do vrtića: 

 • Dijete roditelj dovodi i odvodi iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba. Kada je god moguće, u pratnji djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe
 • U pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja ne spada u rizičnu skupinu, niti je kronični bolesnik 
 • Roditelji ne smiju ulaziti u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ustanove ukoliko imaju neke od rizičnih faktora.

 

Primopredaja djece: 

 • Roditelji dovode i odvode djecu u vrtić na način da ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje i djecu
 • Dijete odgajatelj preuzima ili prepušta roditelju ispred ulaza u ustanovu, primjereno dobi djeteta.
 •  Kada god je moguće, djecu iz svake odgojno obrazovne skupine dovode i odvode roditelji u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaku odgojno-obrazovnu skupine, s razmakom od najmanje 10 minuta između dvije odgojno-obrazovne skupine.
 •  Roditelj isključivo može dovesti dijete najkasnije do 9 sati do ulaza u vrtić gdje treba pozvoniti jer se vrtić zaključava.
 • Roditelji se ne okupljaju na ulazu. Obavezno drže fizički razmak od 2 m.
 •  Dijete ulazi tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu, te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu
 •  Što se tiče opreme roditelj donosi i odnosi obilježeni ruksak s opremom isključivo petkom (posljednji radni dan u tjednu) kada dolazi po dijete. Odgajatelj preuzima i vraća ruksak roditelju ispred ulaznih vrata. Ruksak stoji nekorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48-72 sati. Zabranjeno je donošenje igračaka i drugih stvari od kuće osim ruksaka.
 • U petak 8.5.2020. roditelji trebaju donijeti potpisane ruksake s opremom za cijeli tjedan. 

 

Mjerenje temperature i praćenje pojave simptoma:

 •  Roditelji imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te ju reći odgajatelju koji će na vratima zaprimati dijete. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju telefonom ravnatelju ustanove i izabranom liječniku obiteljske medicine/pedijatru radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. 
 • Ako djeca razviju simptome COVID infekcije tijekom boravka u ustanovi, odgajatelji odmah obavještavaju roditelje, koji u najkraćem roku moraju doći po dijete.
 • Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u vrtić.

 

                                                                      Ravnateljica DV “Potočnica” Mala Subotica

                                                                      Lana Puklek

Leave a Reply