AKTIVNOSTI U JASLICAMA/VRTIĆU LISTOPAD, 2020.

Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje

Dane kruha i dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo raznim aktivnostima: djeca su pekla kolačiće, mijesili su  i izrađivali razne pripravke od tijesta, odgojitelji su pripremali razne zanimljive aktivnosti za djecu iz svojih skupina, učili su razne pjesmice, stihove o kruhu itd. Jedan mali dio onog što smo sve radili možete pogledati ovdje:

DJEČJI TJEDAN: 5.10 – 11.10.2020.

Moto ovogodišnjeg dječjeg tjedna: Ljubav djeci prije svega. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci a traje 7 dana. Počinje u ponedjeljak 5. listopada koji je ujedno i Međunarodni dan djeteta a završava u nedjelju 11.10.2020. sa  Međunarodnim danom djevojčica po Un-ovoj deklaraciji od 21.12.2011.

U dječjem tjednu organizirale su se posebne i prigodno odabrane igre i stvaralačke aktivnosti djece za djecu. Razgovarali smo o dječjim pravima, obvezama, prijateljstvima i različitostima. Crtali smo i ispisali pozitivne poruke o prijateljstvu, toleranciji, važnosti međusobnog pomaganja (poruke djece odraslima). Oslikali smo zastavu našeg vrtića koja se sastoji od otisaka dječjih dlanova i crteža te slogana “Ljubav djeci prije svega” koju smo izložili u našem holu vrtića.

15.10.2020. – 15.11.2020. obilježavamo MJESEC KNJIGE

Uključili smo se u međunarodni projekt NAŠA MALA KNJIŽNICA s ciljem poticanja kritičkog čitanja. U tijeku su aktivnosti vezane  uz  mjesec knjige.

 

18.10.2020. obilježili smo DAN KRAVATE

20.10.2020.  SVJETSKI DAN JABUKA

Govorili smo o važnosti jabuke u zdravlju i prehrani ljudi. Djeca su radila razne istraživačko-spoznajne aktivnosti na temu jabuka. Napravili smo i ukusne voćne salate.

28.10.2020. DANI ANIMIRANOG FILMA

Uz prigodan odabir crtanog filma djeca su se počastila kokicama i smokićima.

31.10. MEĐUNARODNI DAN ŠTEDNJE

Tom prigodom svaka skupina izradila je šparavce.