AKTIVNOSTI U JASLICAMA/VRTIĆU – RUJAN 2020.

RUJAN, 2020.

U mjesecu rujnu, 10.9.2020. obilježili smo Hrvatski olimpijski dan u svakoj odgojno obrazovnoj skupini u vrtiću. Cilj obilježavanja dana je razvijanje svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanju građana u sportske aktivnosti, podizanje svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju. Element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana je bijela majica koja predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje čovječanstvo. 

 

23.9.2020. Povodom prvog dana jeseni predškolska skupina Sovice izvela je igrokaz: “Žirić traži svoju braću” na terasi vrtića. Sve ostale skupine su također lijepo obilježile prvi dan jeseni brojnim istraživačko-spoznajnim, glazbenim i likovnim aktivnostima. Estetsko uređenje vrtića također je u duhu jeseni.

30.9.2020. Održana je radionica Čakoma za predškolsku skupinu Sovice: pod nazivom: Komunalna vozila sa nadogradnjom za odvojeno prikupljanje otpada (biootpada). Djeca su učila o važnosti odvajanja, klasificiranja otpada uz prigodnu radionicu nakon predavanja. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno za djecu predškolske dobi.