MEĐUNARODNI PROJEKT : NAŠA MALA KNJIŽNICA 2020./2021.

CILJEVI PROJEKTA:

  • POTICANJE KRITIČKOG ČITANJA
  • MEĐUNARODNA SURADNJA
  • KVALITETNI ZADACI VEZANI UZ KNJIGE
  • KREATIVNE KNJIŽICE ZA DJECU
  • SURADNJA ODGOJITELJA, KNJIŽNIČARA, RODITELJA, UČENIKA
  • UKLJUČIVANJE RODITELJA U VRTIĆKU ZAJEDNICU

AKTIVNOSTI:

  • razmjena knjižnog junaka
  • najčitateljskiji kutić
  • likovni i literarni natječaji
  • nagradni natječaj itd.

Više o projektu možete saznati na stranici: www.nasamalaknjiznica.org

 

PROJEKT NAŠA MALA KNJIŽNICA – SOVICE

PREDŠKOLSKA SKUPINA SOVICE – Vera je među knjigama zaspala

 

PROJEKT: SVI U VRTIĆ!

(kodni broj: UP.02.2.2.08.0047)

Općina Mala Subotica i Dječji vrtić Potočnica partneri su u projektu “Svi u vrtić!” koji okuplja šest ustanova za predškolski odgoj u Međimurskoj županiji, a u kojima će se prema iskazanim potrebama roditelja unaprijediti usluge novim programima i produljiti radno vrijeme kroz produljeni i poslijepodnevni boravak u vrtićima.

Naš vrtić započeo je provoditi projekt 1. listopada 2018. godine tako da uz postojeći 10 – satni redoviti program nudimo roditeljima 10 – satni poslijepodnevni program. Ovime želimo omogućiti roditeljima da više vremena provode sa svojom djecom, te da usklade posao i obaveze u obitelji.

Radno vrijeme našeg vrtića ovim projektom se produljuje na 21.00 sat. Poslijepodnevni rad (počinje od 11:00 h  i traje do 21:00 h). Ukupna vrijednost projekta je 13.179.989,71 kuna što je financirano iz Europskog socijalnog fonda, a razdoblje provedbe je 30 mjeseci od dana potpisivanja ugovora 27. rujna 2018. godine

 

ŠKOLE ZA AFRIKU

“Pridružite nam se u stvaranju svijeta u kojem je svakom djetetu ostvareno njegovo pravo na obrazovanje.”

“Samo zajedno možemo ostvariti važne promjene za djecu!”

Humanitarno – edukativni program Ureda UNICEF-a za Hrvatsku dio je globalne inicijative za obrazovanje najranjivije djece Afrike i Azije. U Hrvatskoj se program Škole za Afriku provodi dvanaestu godinu zaredom, kroz suradnju odgojitelja, nastavnika, stručnih suradnika, ravnatelja te djece, mladih i roditelja iz više od 800 vrtića, osnovnih i srednjih škola širom zemlje te Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Hrvatska se 2017. godine pridružila zemljama koje podržavaju inicijativu “Škole za Aziju” pa sada i mi u Hrvatskoj pružamo podršku obrazovanju djece na azijskom kontinentu. Kroz ovu inicijativu škole i vrtići udružuju snage s UNICEF-om kako bismo zajedno osigurali sredstva potrebna za obrazovanje i bolju budućnost djece u Bangladešu. Zadaća programa “Škole za Aziju” jest osigurati sredstva i zagovarati sustavne promjene kako bi djeca ne samo krenula u školu veći ostala u njoj do završetka obrazovanja. I u ovu inicijativu uključen je naš vrtić.

Zahvaljujući sudjelovanju ljudi iz cijelog svijeta u programu Škole za Afriku, od njegova je početka do danas više od 30 milijuna djece dobilo priliku obrazovati se.

Dio tog postignuća i ove ćemo godine biti naš vrtić, što nas osobito raduje.

 

PROJEKT – UNIMER – PAPIR NIJE SMEĆE

I ove godine  naš vrtić Potočnica  uključeni je u tradicionalnu akciju prikupljanja starog papira za osnovne škole i dječje vrtiće u Međimurskoj županiji.

“Podignimo svijest za čisti okoliš. Čuvajmo bogatstvo prirode!”

Na taj način educiramo naše najmlađe o važnosti zaštite okoliša i odgajamo ekološki osviještene osobe.

Molimo roditelje da i dalje donose otpadni papir i karton u naš kontenjer da sakupimo što više kilograma otpadnog papira i da osvojimo vrijedne nagrade.

 

VREĆICA PRIČALICA – SURADNJA S KNJIŽNICOM “NIKOLA ZRINSKI” ČAKOVEC

vrećica

ŠTO JE “VREĆICA PRIČALICA”? U putujućoj “Vrećici pričalici” se nalaze: brošura s informacijama o programu “Vrećica pričalica” i preporučenim sadržajima vezanim uz čitanje i roditeljstvo. Tu su 4 slikovnice za djecu i 2 knjige za roditelje koje govore o odgoju djece. Slikovnice i knjige o roditeljstvu su odabrane prema kvaliteti ilustracije, teksta, jezika i opreme, a preporučene su od strane Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. U “Vrećici” se nalazi i knjižica dojmova u koju roditelji i djeca bilježe svoje čitateljske dojmove koje mogu popratiti crtežom ili fotografijom.  Predstavljen je i način provođenja programa te predviđeno trajanje: svaka dva tjedna “Vrećica” putuje u novu obitelj na zajedničko čitanje, a svoje čitateljske dojmove roditelji i djeca bilježe u knjižicu dojmova, koja nam daje povratnu informaciju o njihovim iskustvima vezanim uz zajedničko druženje s knjigom.